Kontraktor Renovation Rumah [Archive] - Page 3 - CariGold


View Full Version : Kontraktor Renovation Rumah



swbina

31-10-2013, 02:33 PM

Kami adalah kontraktor binaan rumah dan pengubahsuaian rumah yang bertauliah untuk membina rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment, kondo, kedai, ofis dan kilang. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Rawang, Gombak, P.J, Subang, Kajang, Cheras, Shah Alam, Klang dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut. Sila hubungi Putra 012-4004911 utk mendapatkan quotation.

Pinjaman bina rumah dan renovation rumah dari bank-bank terpilih juga boleh diuruskan. Lulus segera!!
Terima kasih.
Sila layari blog kami http://swbina.blogspot.com

BUMP :)cgrock:)cgrock:)cgrock


belam

31-10-2013, 02:41 PM

tuan kontraktor..klu nak xtend dapor lebih kurg 10'x20' brp fulus kna ada.
skang blkg umah dah ada simen..cuma tak tile..skli tile brapa scara ksrnye.


swbina

02-11-2013, 01:32 PM

tuan kontraktor..klu nak xtend dapor lebih kurg 10'x20' brp fulus kna ada.
skang blkg umah dah ada simen..cuma tak tile..skli tile brapa scara ksrnye.

Ok. Buat dinding,pasang pintu & tingkap, buat bumbung dan mengecat, lantai tile dll, harga anggaran dalam rm20k ke rm25k. Boleh tahu rumah di kawasan mana?


fazleysyam

04-11-2013, 03:56 PM

Sori TT,

sy tak berkelayakan utk pm..sy akan emel tt..tq


swbina

05-11-2013, 01:26 PM

Sori TT,

sy tak berkelayakan utk pm..sy akan emel tt..tq

ok. tq:)cgrock


khairil007

05-11-2013, 01:30 PM

Bro,pm harga untuk tukar pintu,masuk pintu kayu ,frame besi. Pintu lama da kena anai2


smoulder88

06-11-2013, 12:16 AM

salam tt..
kalo upah psg tiles tuk 15x15 kaki agak2 berapa eh?


skafever69

06-11-2013, 12:52 AM

Tt...nak Tanya... Rumah 22x75. Aku nak exten dapur. Belakang dalam 7 kaki. Anggaran berapa yer... Kiranya pecah dinding dapur la sbb extant. Buat table top, kabinet dapur, tile, plaster siling rumah tamu.


swbina

08-11-2013, 12:11 PM

Bro,pm harga untuk tukar pintu,masuk pintu kayu ,frame besi. Pintu lama da kena anai2

Area mana tu?? selalu dalam rm700 per pintu


swbina

08-11-2013, 12:12 PM

salam tt..
kalo upah psg tiles tuk 15x15 kaki agak2 berapa eh?

Wslm.. area mana? harga termasuk pecah tile lama dalam rm3100 sahaja.


swbina

08-11-2013, 12:16 PM

Tt...nak Tanya... Rumah 22x75. Aku nak exten dapur. Belakang dalam 7 kaki. Anggaran berapa yer... Kiranya pecah dinding dapur la sbb extant. Buat table top, kabinet dapur, tile, plaster siling rumah tamu.

Ok harga anggaran dalam rm20k ke 25k untuk extend belakang setingkat. Plaster siling ruang tamu dalam rm3k. Kalau nak harga yang tepat boleh emailkan pelan rumah ke swbina10@gmail.com


khairil007

08-11-2013, 12:25 PM

Area mana tu?? selalu dalam rm700 per pintu

Oh,mahal jugak. Ni pintu bilik. Nak tukar 3 bilik sekali. Pastu 2 bilik air.
Frame nak semua besi. Utk 3 pintu bilik nak kayu.
Untuk bilik air nak pakai jenis plastik jenis daun,bukan sliding.
Agak2 5 pintu ni berapa kos dia. Saya area perak.


Oh,mahal jugak. Ni pintu bilik. Nak tukar 3 bilik sekali. Pastu 2 bilik air.
Frame nak semua besi. Utk 3 pintu bilik nak kayu.
Untuk bilik air nak pakai jenis plastik jenis daun,bukan sliding.
Agak2 5 pintu ni berapa kos dia. Saya area perak.

X senang kerja dia tuan...
Kena pecah dan pasang semula...
Time pecah tu, klu frame asal bnyk anchor, mm teruk dinding pecah nnt...
Pastu plak, klu ada mozek kst dinding, pn mungkin sekeping dua tertanggal...
Nak buat balik lagi....

Nampak mcm senang, tp kerja repair yg paling susah..
Lg senang buat baru...

Kos tu rasanya dh murah dan berbaloi tuan.


swbina

08-11-2013, 12:43 PM

Oh,mahal jugak. Ni pintu bilik. Nak tukar 3 bilik sekali. Pastu 2 bilik air.
Frame nak semua besi. Utk 3 pintu bilik nak kayu.
Untuk bilik air nak pakai jenis plastik jenis daun,bukan sliding.
Agak2 5 pintu ni berapa kos dia. Saya area perak.

Maaf tuan. perak kami tak cover. Kami area shah alam dan sekitarnya sahaja. Harga rm700 utk pintu kayu solid bukannya jenis plywood.


swbina

08-11-2013, 12:45 PM

X senang kerja dia tuan...
Kena pecah dan pasang semula...
Time pecah tu, klu frame asal bnyk anchor, mm teruk dinding pecah nnt...
Pastu plak, klu ada mozek kst dinding, pn mungkin sekeping dua tertanggal...
Nak buat balik lagi....

Nampak mcm senang, tp kerja repair yg paling susah..
Lg senang buat baru...

Kos tu rasanya dh murah dan berbaloi tuan.

Terima kasih dengan explaination tersebut.. :)cgrock


Terima kasih dengan explaination tersebut.. :)cgrock

Tolong terangkan je...
Biasanya pelanggan x tahu, n x faham mcm mana kos kerja ditetapkan.


khairil007

08-11-2013, 01:17 PM

Maaf tuan. perak kami tak cover. Kami area shah alam dan sekitarnya sahaja. Harga rm700 utk pintu kayu solid bukannya jenis plywood.

Oh,belah shah alam je.kalau sliding door dia pnye landasan bawah tu dah rosak sebab roler pecah,duk slide jugak lama2 besi dia haus. Berapa nak tuka landasan bawah pnye kos tu.


swbina

11-11-2013, 02:01 PM

Oh,belah shah alam je.kalau sliding door dia pnye landasan bawah tu dah rosak sebab roler pecah,duk slide jugak lama2 besi dia haus. Berapa nak tuka landasan bawah pnye kos tu.

Kalau camtu baik tuan tanya kedai aluminium berdekatan rumah tuan untuk harga sebenar. Kami anggarkan kos dalam 200 ke 300.


x_kink

11-11-2013, 06:11 PM

tumpang tanye..berapa anggaran nak tambah dapur satu tingkat 20x8 kaki? rumah kat bandar saujana putra sp2...xde nak pecah dapur..pintu blakang cuma bukak jer


swbina

12-11-2013, 10:10 AM

tumpang tanye..berapa anggaran nak tambah dapur satu tingkat 20x8 kaki? rumah kat bandar saujana putra sp2...xde nak pecah dapur..pintu blakang cuma bukak jer

Harga anggaran yang boleh diberi dalam lingkungan RM20k hingga 25k bergantung kepada finishing yang hendak digunakan.


niqkers

20-11-2013, 05:00 PM

salam.

ingin tahu Anggaran kos untuk pasang tile kat tangga.
rumah 2storey lah. 20*70.

tQ


swbina

28-11-2013, 11:24 AM

salam.

ingin tahu Anggaran kos untuk pasang tile kat tangga.
rumah 2storey lah. 20*70.

tQ

Anak tangga dalam 20 serta landing. Anggaran harga untuk pasang tile dalam RM3200.


YooHoo

02-12-2013, 06:49 PM

Assalaam tt,

Kalau kawasan Pajam tuan ambil kerja tak? Saya cdg nak mulakan pembinaan rumah saya dlm bulan April atau May 2014 ni.


swbina

04-12-2013, 10:51 AM

Assalaam tt,

Kalau kawasan Pajam tuan ambil kerja tak? Saya cdg nak mulakan pembinaan rumah saya dlm bulan April atau May 2014 ni.

Pajam tak dapat tuan sebab kami area Shah Alam..


MUGENSEIKI

04-12-2013, 05:06 PM

Salam TT. Nak Tanya skit. berapa anggaran kos upah nak bukak tiles lama dan pasang tiles baru?. Bukak tiles lama tu bukan setakat bukak jek..tapi simen lama dibuang dan ganti simen baru..

Tiles saya beli sendiri size 1 kaki X 1 kaki. Luas porch 20kakiX20kaki.

Thanks


YooHoo

04-12-2013, 05:58 PM

Pajam tak dapat tuan sebab kami area Shah Alam..

Tuan ada sesiapa kenalan kontractor sekitar Pajam/Nilai yg tuan boleh cadangkan?

Zaman skrg ni nak cari kontraktor yg boleh bawa berunding dan di percayai ... agak sukar.


swbina

05-12-2013, 11:49 PM

Salam TT. Nak Tanya skit. berapa anggaran kos upah nak bukak tiles lama dan pasang tiles baru?. Bukak tiles lama tu bukan setakat bukak jek..tapi simen lama dibuang dan ganti simen baru..

Tiles saya beli sendiri size 1 kaki X 1 kaki. Luas porch 20kakiX20kaki.

Thanks

Rumah kawasan mana tuan.. Harga yg boleh kami bagi dalam RM5600 termasuk pecah dan letak cement render.


swbina

06-12-2013, 12:03 AM

Tuan ada sesiapa kenalan kontractor sekitar Pajam/Nilai yg tuan boleh cadangkan?

Zaman skrg ni nak cari kontraktor yg boleh bawa berunding dan di percayai ... agak sukar.

Maaf tuan, belum ada kenalan kontraktor di Nilai tuan. Mungkin tuan boleh cari list kontraktor yang berdaftar dengan CIDB. Dengan itu tiada masalah kontraktor tu dipercayai atau tidak.


swbina

06-12-2013, 12:00 PM

ami adalah kontraktor binaan rumah dan pengubahsuaian rumah yang bertauliah untuk membina rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment, kondo, kedai, ofis dan kilang. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Rawang, Gombak, P.J, Subang, Kajang, Cheras, Shah Alam, Klang dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut. Sila hubungi Putra 012-4004911 utk mendapatkan quotation.

Pinjaman bina rumah dan renovation rumah dari bank-bank terpilih juga boleh diuruskan. Lulus segera!!
Terima kasih.
Sila layari http://www.swbina.com


swbina

11-12-2013, 11:14 AM

Kami adalah kontraktor binaan rumah dan pengubahsuaian rumah yang bertauliah untuk membina rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment, kondo, kedai, ofis dan kilang. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Rawang, Gombak, P.J, Subang, Kajang, Cheras, Shah Alam, Klang dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut. Sila hubungi Putra 012-4004911 utk mendapatkan quotation.

Pinjaman bina rumah dan renovation rumah dari bank-bank terpilih juga boleh diuruskan. Lulus segera!!
Terima kasih.
Sila layari http://www.swbina.com


stranger29

11-12-2013, 11:16 AM

tt.. kalau atap genting bocor buat tak? kos mcm mana ye?


swbina

14-12-2013, 10:26 AM

tt.. kalau atap genting bocor buat tak? kos mcm mana ye?

Sila email gambar kebocoran tu ke swbina10@gmail.com Nanti kami bagi quotation. Thanks :)


swbina

17-12-2013, 09:50 AM

Kami adalah kontraktor binaan rumah dan pengubahsuaian rumah yang bertauliah untuk membina rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment, kondo, kedai, ofis dan kilang. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Rawang, Gombak, P.J, Subang, Kajang, Cheras, Shah Alam, Klang dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut. Sila hubungi Putra 012-4004911 utk mendapatkan quotation.

Pinjaman bina rumah dan renovation rumah dari bank-bank terpilih juga boleh diuruskan. Lulus segera!!
Terima kasih.
Sila layari http://www.swbina.com

BUMP2 :)cgrock:)cgrock:)cgrock


swbina

19-12-2013, 11:11 AM

Kami adalah kontraktor binaan rumah dan pengubahsuaian rumah yang bertauliah untuk membina rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment, kondo, kedai, ofis dan kilang. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Rawang, Gombak, P.J, Subang, Kajang, Cheras, Shah Alam, Klang dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut. Sila hubungi Putra 012-4004911 utk mendapatkan quotation.

Pinjaman bina rumah dan renovation rumah dari bank-bank terpilih juga boleh diuruskan. Lulus segera!!
Terima kasih.
Sila layari http://www.swbina.com


swbina

29-12-2013, 04:02 PM

Kami adalah kontraktor binaan rumah dan pengubahsuaian rumah yang bertauliah untuk membina rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment, kondo, kedai, ofis dan kilang. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Rawang, Gombak, P.J, Subang, Kajang, Cheras, Shah Alam, Klang dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut. Sila hubungi Putra 012-4004911 utk mendapatkan quotation.

Pinjaman bina rumah dan renovation rumah dari bank-bank terpilih juga boleh diuruskan. Lulus segera!!
Terima kasih.
Sila layari http://www.swbina.com

BUMP2 :)cgrock


swbina

01-01-2014, 11:51 AM

Selamat Tahun Baru 2014!!! Tahun baru azam baru. Hubungi kami untuk membina rumah baru atau renovate rumah sekitar KL/Selangor.
www.swbina.com :)cgrock


swbina

07-01-2014, 12:29 PM

Kami adalah kontraktor binaan rumah dan pengubahsuaian rumah yang bertauliah untuk membina rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment, kondo, kedai, ofis dan kilang. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Rawang, Gombak, P.J, Subang, Kajang, Cheras, Shah Alam, Klang dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut. Sila hubungi Putra 012-4004911 utk mendapatkan quotation.

Pinjaman bina rumah dan renovation rumah dari bank-bank terpilih juga boleh diuruskan. Lulus segera!!
Terima kasih.
Sila layari http://www.swbina.com


nazting

07-01-2014, 12:35 PM

xde testi warga CG ke?

ada pic pun dah ok tt..


swbina

09-01-2014, 11:37 AM

xde testi warga CG ke?

ada pic pun dah ok tt..

Pic semua dalam http://www.swbina.com klik je..:D


nazting

09-01-2014, 11:49 AM

Pic semua dalam http://www.swbina.com klik je..:D

dah tengok..menarik sebab siap ada pic dan harga sekali..

saya plan nak extand dapur dalam 15x25..agak² dalam berapa budget..

complete semua..

bagi anggaran dulu ye bos..

umah dekat Cahaya SPK


swbina

09-01-2014, 12:10 PM

dah tengok..menarik sebab siap ada pic dan harga sekali..

saya plan nak extand dapur dalam 15x25..agak² dalam berapa budget..

complete semua..

bagi anggaran dulu ye bos..

umah dekat Cahaya SPK

Terima kasih sudi melawat website kami. Extend dapur 15x25 harga dalam lingkungan 50k ke 60k bergantung kepada jenis finishing.


swbina

13-01-2014, 11:07 AM

BUMP2.. Kontraktor binaan rumah dan renovation rumah sekitar KL/Selangor :)cgrock


swbina

28-01-2014, 11:12 AM

Kami adalah kontraktor binaan rumah dan pengubahsuaian rumah yang bertauliah untuk membina rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment, kondo, kedai, ofis dan kilang. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Rawang, Gombak, P.J, Subang, Kajang, Cheras, Shah Alam, Klang dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut. Sila hubungi Putra 012-4004911 utk mendapatkan quotation.

Pinjaman bina rumah dan renovation rumah dari bank-bank terpilih juga boleh diuruskan. Interest serendah 7.5%. Lulus segera!!
Terima kasih.
Sila layari http://www.swbina.com


swbina

02-02-2014, 12:28 PM

BUMP2... :)cgrock


swbina

03-02-2014, 10:53 AM

Kami adalah kontraktor binaan rumah dan pengubahsuaian rumah yang bertauliah untuk membina rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment, kondo, kedai, ofis dan kilang. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Rawang, Gombak, P.J, Subang, Kajang, Cheras, Shah Alam, Klang dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut. Sila hubungi Putra 012-4004911 utk mendapatkan quotation.

Pinjaman bina rumah dan renovation rumah dari bank-bank terpilih juga boleh diuruskan. Interest serendah 7.5%. Lulus segera!!
Terima kasih.
Sila layari http://www.swbina.com


swbina

06-02-2014, 09:49 AM

Kami adalah kontraktor binaan rumah dan pengubahsuaian rumah yang bertauliah untuk membina rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment, kondo, kedai, ofis dan kilang. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Rawang, Gombak, P.J, Subang, Kajang, Cheras, Shah Alam, Klang dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut. Sila hubungi Putra 012-4004911 utk mendapatkan quotation.

Pinjaman bina rumah dan renovation rumah dari bank-bank terpilih juga boleh diuruskan. Interest serendah 7.5%. Lulus segera!!
Terima kasih.
Sila layari http://www.swbina.com

BUMP2 :)cgrock


swbina

09-02-2014, 04:05 PM

Kami adalah kontraktor binaan rumah dan pengubahsuaian rumah yang bertauliah untuk membina rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment, kondo, kedai, ofis dan kilang. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Rawang, Gombak, P.J, Subang, Kajang, Cheras, Shah Alam, Klang dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut. Sila hubungi Putra 012-4004911 utk mendapatkan quotation.

Pinjaman bina rumah dan renovation rumah dari bank-bank terpilih juga boleh diuruskan. Interest serendah 7.5%. Lulus segera!!
Terima kasih.
Sila layari http://www.swbina.com


swbina

16-02-2014, 10:45 AM

Kami adalah kontraktor binaan rumah dan pengubahsuaian rumah yang bertauliah untuk membina rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment, kondo, kedai, ofis dan kilang. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Rawang, Gombak, P.J, Subang, Kajang, Cheras, Shah Alam, Klang dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut. Sila hubungi Putra 012-4004911 utk mendapatkan quotation.

Pinjaman bina rumah dan renovation rumah dari bank-bank terpilih juga boleh diuruskan. Interest serendah 7.5%. Lulus segera!!
Terima kasih.
Sila layari http://www.swbina.com

BUMP utk hari ini... :)cgrock


iena_jr

17-02-2014, 02:04 AM

Tt berapa caj gypsum board per sqft?


swbina

17-02-2014, 02:30 PM

Tt berapa caj gypsum board per sqft?

Jenis yg boleh cat ke atau yg siap laminate?


iena_jr

17-02-2014, 07:22 PM

Jenis yg boleh cat ke atau yg siap laminate?

954sqft 9mm plaseter board including painting
2 half glass door siap frame, kunci dan pasang


swbina

23-02-2014, 12:26 PM

954sqft 9mm plaseter board including painting
2 half glass door siap frame, kunci dan pasang

Semua harga dalam RM8k sahaja.


En. Rhoma Irama

23-02-2014, 12:37 PM

Tambahan tepi 16'x42'. 2 tingkat

Atap tak perlu sebab kawan nak buat sepert gambar di bawah

http://st.houzz.com/simgs/63411099012d1c07_8-7476/contemporary-deck.jpg

ada kawasan void bahagian kitchen berkeluasan 16'x19' seperti image di bawah

http://st.houzz.com/simgs/d5d1f5150ef568d3_4-4607/modern-family-room.jpg

berapa anggaran budget tuan


swbina

26-02-2014, 12:10 PM

http://imageshack.com/a/img10/9606/v5y1.jpg

http://imageshack.com/a/img600/7061/a9ts.jpg

Tambahan tepi 16'x42'. 2 tingkat

Atap tak perlu sebab kawan nak buat sepert gambar di bawah

http://st.houzz.com/simgs/63411099012d1c07_8-7476/contemporary-deck.jpg

ada kawasan void bahagian kitchen berkeluasan 16'x19' seperti image di bawah

http://st.houzz.com/simgs/d5d1f5150ef568d3_4-4607/modern-family-room.jpg

berapa anggaran budget tuan

Minta email tuan.. nanti saya email quotation yg terperinci. Rumah area mana?


swbina

26-02-2014, 12:15 PM

Harga anggaran dalam lingkungan 150k ke 200k bergantung kepada jenis finishing tuan En. Rhoma Irama


Astarguy

11-03-2014, 11:02 AM

Servis terbaek..


swbina

12-03-2014, 10:39 AM

Kami adalah kontraktor binaan rumah dan pengubahsuaian rumah yang bertauliah untuk membina rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment, kondo, kedai, ofis dan kilang. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Rawang, Gombak, P.J, Subang, Kajang, Cheras, Shah Alam, Klang dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut. Sila hubungi Putra 012-4004911 utk mendapatkan quotation.

Pinjaman bina rumah dan renovation rumah dari bank-bank terpilih juga boleh diuruskan. Interest serendah 7.5%. Lulus segera!!
Terima kasih.
Sila layari http://www.swbina.com

Sila hubungi kami untuk kerja renovation rumah anda... Terima kasih. :)cgrock


salam tt

kalo untuk tukar pintu bilik air ke bifold toilet doors, ada buat tak
2 bilik air je...berapa harga


swbina

16-03-2014, 10:40 AM

salam tt

kalo untuk tukar pintu bilik air ke bifold toilet doors, ada buat tak
2 bilik air je...berapa harga

Boleh.. bekal dan pasang rm450 utk 1 unit. Rumah area mana? Tp skrg agak sibuk.


Boleh.. bekal dan pasang rm450 utk 1 unit. Rumah area mana? Tp skrg agak sibuk.

pintu tu brand apa
area sg buloh


swbina

17-03-2014, 10:59 AM

pintu tu brand apa
area sg buloh

Onitek, Yitally..


kotak85

17-03-2014, 11:26 AM

negeri pahang k cover ke bos?


Onitek, Yitally..

Bila tuan free
Ada katalog design corak pintu tak


Muhammad_27

20-03-2014, 09:24 AM

Boleh.. bekal dan pasang rm450 utk 1 unit. Rumah area mana? Tp skrg agak sibuk.

kalo nak pasang pagar baru gantikan yang lama berapa yer kos? dengan pasang grill baru untuk semua tingkap di rumah...


swbina

21-03-2014, 12:02 PM

negeri pahang k cover ke bos?

kami area kl/selangor je


swbina

21-03-2014, 12:05 PM

Bila tuan free
Ada katalog design corak pintu tak

katalog takde tuan. leh tgk katalog dalam website Onitek. Ada latest design.


swbina

21-03-2014, 12:07 PM

kalo nak pasang pagar baru gantikan yang lama berapa yer kos? dengan pasang grill baru untuk semua tingkap di rumah...

Semua tu kena ada ukuran tuan. Pagar depan bukaan berapa kaki? Grill kena ada ukuran setiap satunya.. Sila email ukuran2 tersebut ke swbina10@gmail.com


swbina

22-03-2014, 08:35 PM

Kami adalah kontraktor binaan rumah dan pengubahsuaian rumah yang bertauliah untuk membina rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment, kondo, kedai, ofis dan kilang. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Rawang, Gombak, P.J, Subang, Kajang, Cheras, Shah Alam, Klang dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut. Sila hubungi Putra 012-4004911 utk mendapatkan quotation.

Pinjaman bina rumah dan renovation rumah dari bank-bank terpilih juga boleh diuruskan. Interest serendah 7.5%. Lulus segera!!
Terima kasih.
Sila layari http://swbina.blogspot.com


swbina

03-04-2014, 08:22 AM

Kami adalah kontraktor binaan rumah dan pengubahsuaian rumah yang bertauliah untuk membina rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment, kondo, kedai, ofis dan kilang. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Rawang, Gombak, P.J, Subang, Kajang, Cheras, Shah Alam, Klang dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut. Sila hubungi Putra 012-4004911 utk mendapatkan quotation.

Pinjaman bina rumah dan renovation rumah dari bank-bank terpilih juga boleh diuruskan. Interest serendah 7.5%. Lulus segera!!
Terima kasih.
Sila layari http://swbina.blogspot.com

BUMP! :)cgrock:)cgrock


satlink

03-04-2014, 08:34 AM

Kami adalah kontraktor pakar dalam pengubahsuaian rumah luaran dan dalaman untuk rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment dan kondo. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Gombak, Ampang, Shah Alam dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus, harga patut.
Berminat sila hubungi Anas 012-4004911.
Terima kasih. :)cgrock

Minta sebutharga membekal, memasang, mengecat dan skim coat dinding. Keluasan bilik 12' x 10'.

- Pendawaian lampu downlight LED x 4 unit.
- Pasang semula kipas siling.
- Memasang Plaster siling (12' x 10')
- Mengecat dan mengemas semula.
- Skim coat empat dinding.

Minta harga patut.

Terima kasih.
Lokasi berhampiran H.Langat.


swbina

03-04-2014, 11:06 AM

Minta sebutharga membekal, memasang, mengecat dan skim coat dinding. Keluasan bilik 12' x 10'.

- Pendawaian lampu downlight LED x 4 unit.
- Pasang semula kipas siling.
- Memasang Plaster siling (12' x 10')
- Mengecat dan mengemas semula.
- Skim coat empat dinding.

Minta harga patut.

Terima kasih.
Lokasi berhampiran H.Langat.

Salam tuan.. area Hulu Langat kami tak dapat servis pasal jauh dari kawasan kami iaitu Puncak Alam.
Apapun harga anggaran untuk renovation rumah tuan antara RM2500 ke 3000 sahaja.


swbina

07-04-2014, 12:36 PM

Kami adalah kontraktor binaan rumah dan pengubahsuaian rumah yang bertauliah untuk membina rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment, kondo, kedai, ofis dan kilang. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Rawang, Gombak, P.J, Subang, Damansara, Shah Alam, Puncak Alam, Sg. Buloh, Klang dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut. Sila hubungi Putra 012-4004911 utk mendapatkan quotation.

Pinjaman bina rumah dan renovation rumah dari bank-bank terpilih juga boleh diuruskan. Interest serendah 7.5%. Lulus segera!!
Terima kasih.
Sila layari http://www.swbina.com


senyum

08-04-2014, 03:31 PM

boss. nama anas ke putra? hehehe kat 1st post anas, latest post putra.


swbina

09-04-2014, 11:28 AM

boss. nama anas ke putra? hehehe kat 1st post anas, latest post putra.

Org yg sama. Dua2 boleh.. Nak renovate rumah ke..


swbina

14-04-2014, 04:15 PM

Kami adalah kontraktor binaan rumah dan pengubahsuaian rumah yang bertauliah untuk membina rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment, kondo, kedai, ofis dan kilang. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Rawang, Gombak, P.J, Subang, Damansara, Shah Alam, Puncak Alam, Sg. Buloh, Klang dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut. Sila hubungi Putra 012-4004911 utk mendapatkan quotation.

Pinjaman bina rumah dan renovation rumah dari bank-bank terpilih juga boleh diuruskan. Interest serendah 7.5%. Lulus segera!!
Terima kasih.
Sila layari http://www.swbina.com

BUMP BUMP!! :)cgrock


extension amik berapa skaki sekali ngan material?


pengyu

15-04-2014, 04:33 AM

salam tuan

minta sebutharga

1.tiles porch lbh kurang 17x17 kaki rm?
2.grill tingkap 1 (jenis 2 cermin kiri kanan) rm?
3.awning poli 17ft rm?
4.gate wrought iron 14ft rm?

total rm?


adam_harris

16-04-2014, 10:37 AM

tuan nak tanye nak buat rumah dengan keluasan 20x40 berapa tuan kosnyer


swbina

21-04-2014, 07:23 PM

extension amik berapa skaki sekali ngan material?

Tgk kawasan gak. Antara rm120 ke rm150/sqft


swbina

21-04-2014, 07:29 PM

salam tuan

minta sebutharga

1.tiles porch lbh kurang 17x17 kaki rm?
2.grill tingkap 1 (jenis 2 cermin kiri kanan) rm?
3.awning poli 17ft rm?
4.gate wrought iron 14ft rm?

total rm?

Harga anggaran kami:-
1.tiles porch lbh kurang 17x17 kaki rm4000
2.grill tingkap 1 (jenis 2 cermin kiri kanan) rm - perlu ukuran sebenar dlm sqft
3.awning poli 17 sqft? rm350
4.gate wrought iron 14ft rm4200


swbina

21-04-2014, 07:30 PM

tuan nak tanye nak buat rumah dengan keluasan 20x40 berapa tuan kosnyer

Anggaran dalam RM120k hingga 150k sahaja...


fireuz

21-04-2014, 07:31 PM

Bro, area Sri Damansara boleh tak? Bukan renovation,
tp touch up cat, siling, dan make up cecantik utk selesa disewakan je..

Rumah sqft : 850sqft +/-
Type: Apartment

Pm ambe bajet brape and contact skali ye.. nti blh calling2 bincang2 :D
Pree bump satu kali!


swbina

22-04-2014, 01:15 PM

Bro, area Sri Damansara boleh tak? Bukan renovation,
tp touch up cat, siling, dan make up cecantik utk selesa disewakan je..

Rumah sqft : 850sqft +/-
Type: Apartment

Pm ambe bajet brape and contact skali ye.. nti blh calling2 bincang2 :D
Pree bump satu kali!

Check PM :)cgrock


otaconMY

22-04-2014, 03:38 PM

Kami adalah kontraktor pakar dalam pengubahsuaian rumah luaran dan dalaman untuk rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment dan kondo. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Gombak, Ampang, Shah Alam dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus, harga patut.
Berminat sila hubungi Anas 012-4004911.
Terima kasih. :)cgrock

Tuan..boleh bg anggaran tak kalo nak buat full reno rumah double storey taman dato senu sentul?:)


swbina

23-04-2014, 11:46 AM

Tuan..boleh bg anggaran tak kalo nak buat full reno rumah double storey taman dato senu sentul?:)

Kena bagitau nak extend camana? Belakang berapa luas nak extend. 1 tingkat ke 2 tingkat. Sama gak ngan depan. berapa luas dan berapa tingkat... Perlu sedikit info sebelum saya dapat bg harga anggaran.


otaconMY

23-04-2014, 11:58 AM

Kena bagitau nak extend camana? Belakang berapa luas nak extend. 1 tingkat ke 2 tingkat. Sama gak ngan depan. berapa luas dan berapa tingkat... Perlu sedikit info sebelum saya dapat bg harga anggaran.
ok2..nanti sy kol tuan direct la...mungkin hujung bulan 5...:)


swbina

27-04-2014, 10:36 AM

Kami adalah kontraktor binaan rumah dan pengubahsuaian rumah yang bertauliah untuk membina rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment, kondo, kedai, ofis dan kilang. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Rawang, Gombak, P.J, Subang, Damansara, Shah Alam, Puncak Alam, Sg. Buloh, Klang dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut. Sila hubungi Putra 012-4004911 utk mendapatkan quotation.

Sila layari www.swbina.com atau http://swbina.blogspot.com untuk gambar2 projek terkini...


Kami adalah kontraktor binaan rumah dan pengubahsuaian rumah yang bertauliah untuk membina rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment, kondo, kedai, ofis dan kilang. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Rawang, Gombak, P.J, Subang, Damansara, Shah Alam, Puncak Alam, Sg. Buloh, Klang dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut. Sila hubungi Putra 012-4004911 utk mendapatkan quotation.

Sila layari www.swbina.com atau http://swbina.blogspot.com untuk gambar2 projek terkini...

tt boleh tak saya nak tau berapa anggaran kos untuk projek macam dalam link ni http://swbina.blogspot.com/2014/04/kerja-extension-dapur-rumah-teres-2.html


swbina

27-04-2014, 12:14 PM

tt boleh tak saya nak tau berapa anggaran kos untuk projek macam dalam link ni http://swbina.blogspot.com/2014/04/kerja-extension-dapur-rumah-teres-2.html

Dah PM. Kos dalam 30 ke 35k sahaja.


boleh pm tuan kos untuk buat rumah kos rendah dalam 3 buah rumah atas keluasan tanah 40x60=2400 feet.


swbina

30-04-2014, 07:14 AM

boleh pm tuan kos untuk buat rumah kos rendah dalam 3 buah rumah atas keluasan tanah 40x60=2400 feet.

Dah PM.. Sila check


kaifahalas

01-05-2014, 08:38 PM

Mintak quotation untuk cat pangsapuri tingkat 10 di ampang, 818 kaki persegi (dua bilik dan dua bilik air).

berapa hari siap?


swbina

02-05-2014, 07:00 PM

Mintak quotation untuk cat pangsapuri tingkat 10 di ampang, 818 kaki persegi (dua bilik dan dua bilik air).

berapa hari siap?

check pm. tq


swbina

03-05-2014, 12:14 PM

Kami adalah kontraktor binaan rumah dan pengubahsuaian rumah yang bertauliah untuk membina rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment, kondo, kedai, ofis dan kilang. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Rawang, Gombak, P.J, Subang, Damansara, Shah Alam, Puncak Alam, Sg. Buloh, Klang dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut. Sila hubungi Putra 012-4004911 utk mendapatkan quotation.

Sila layari www.swbina.com atau http://swbina.blogspot.com untuk gambar2 projek terkini...

Sila hubungi pihak kami untuk kerja membina rumah dan renovation rumah sekitar KL/Selangor.. Harga amat berpatutan. Harga akan naik apabila adanya GST tahun hadapan. Mulakan perancangan dari sekarang.


cruserblade

05-05-2014, 09:55 AM

Mintak email quotation utk rumah 2 biji.tanah size 50x80.
mintak cadangan n detail skali.bg harge utk klu buat rumah 3 bilik dgn 4 blik.


swbina

07-05-2014, 12:19 PM

Mintak email quotation utk rumah 2 biji.tanah size 50x80.
mintak cadangan n detail skali.bg harge utk klu buat rumah 3 bilik dgn 4 blik.

Ok tuan chk PM. :)cgrock


beejan

07-05-2014, 12:39 PM

area utara tak buat ke tuan


kapandikapan

08-05-2014, 09:41 AM

Tuan... no tu ada pakai wasap tak...? nk forward gambar pastu mintak quotation sekali...


kasimo

08-05-2014, 09:55 AM

Buat desgin plan rumah boleh juga tak bro...
C&S sekali


swbina

09-05-2014, 11:59 AM

area utara tak buat ke tuan

Area utara kawasan mana? Kalau kena harga boleh gak buat. Lebih tumpu kat Kl/Selangor je..


swbina

09-05-2014, 12:03 PM

Tuan... no tu ada pakai wasap tak...? nk forward gambar pastu mintak quotation sekali...

Ok boleh wasap ke 012-4004911. tq. Kalau ada pelan renovation boleh emailkan ke swbina10@gmail.com untuk sy berikan quotation terperinci.


swbina

09-05-2014, 12:04 PM

Buat desgin plan rumah boleh juga tak bro...
C&S sekali

Boleh.. sila PM no phone nanti saya minta arkitek sy hubungi tuan. Tq


hurairah01

09-05-2014, 12:07 PM

tt, SWBINA ada CIDB kan. Kalo ada, ambe nak minta renovatekan rumah baru ambe kat kapar. Nak minta wat kitchen kabinet, wardrobe ngn grill.


swbina

09-05-2014, 12:24 PM

tt, SWBINA ada CIDB kan. Kalo ada, ambe nak minta renovatekan rumah baru ambe kat kapar. Nak minta wat kitchen kabinet, wardrobe ngn grill.

Ya.. SW Bina memang ada sijil CIDB. Nak check tgk kat sini je.. http://smb.cidb.gov.my/directory/contractors. Masukkan nama SW Bina, Gred G1 dan Selangor.
PM no phone dan alamat tuan. nanti kami sampai.


hurairah01

09-05-2014, 12:27 PM

Ya.. SW Bina memang ada sijil CIDB. Nak check tgk kat sini je.. http://smb.cidb.gov.my/directory/contractors. Masukkan nama SW Bina, Gred G1 dan Selangor.
PM no phone dan alamat tuan. nanti kami sampai.

ok tuan ... nnt kalo dh dpt kunci ... ambe bagi plan umah.


swbina

13-05-2014, 12:21 PM

Kami adalah kontraktor binaan rumah dan pengubahsuaian rumah yang bertauliah untuk membina rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment, kondo, kedai, ofis dan kilang. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Rawang, Gombak, P.J, Subang, Damansara, Shah Alam, Puncak Alam, Sg. Buloh, Klang dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut. Sila hubungi Putra 012-4004911 utk mendapatkan quotation.

Sila layari http://swbina.blogspot.com untuk gambar2 projek terkini...


swbina

18-05-2014, 10:38 AM

Kami adalah kontraktor binaan rumah dan pengubahsuaian rumah yang bertauliah untuk membina rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment, kondo, kedai, ofis dan kilang. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Rawang, Gombak, P.J, Subang, Damansara, Shah Alam, Puncak Alam, Sg. Buloh, Klang dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut. Sila hubungi Putra 012-4004911 utk mendapatkan quotation.

Sila layari http://swbina.blogspot.com untuk gambar2 projek terkini...

BUMP!! :)cgrock:)cgrock


swbina

25-05-2014, 11:40 AM

Kami adalah kontraktor binaan rumah dan pengubahsuaian rumah yang bertauliah untuk membina rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment, kondo, kedai, ofis dan kilang. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Rawang, Gombak, P.J, Subang, Damansara, Shah Alam, Puncak Alam, Sg. Buloh, Klang dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut. Sila hubungi Putra 012-4004911 utk mendapatkan quotation.

Sila layari http://swbina.blogspot.com untuk gambar2 projek terkini...


swbina

01-06-2014, 11:08 AM

Kami adalah kontraktor binaan rumah dan pengubahsuaian rumah yang bertauliah untuk membina rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment, kondo, kedai, ofis dan kilang. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Rawang, Gombak, P.J, Subang, Damansara, Shah Alam, Puncak Alam, Sg. Buloh, Klang dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut. Sila hubungi Putra 012-4004911 utk mendapatkan quotation.

Sila layari http://swbina.blogspot.com untuk gambar2 projek terkini...

BUMP :)cgrock:)cgrock:)cgrock


swbina

12-06-2014, 04:04 PM

Kami adalah kontraktor binaan rumah dan pengubahsuaian rumah yang bertauliah untuk membina rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment, kondo, kedai, ofis dan kilang. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Rawang, Gombak, P.J, Subang, Damansara, Shah Alam, Puncak Alam, Sg. Buloh, Klang dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut. Sila hubungi Putra 012-4004911 utk mendapatkan quotation.

Sila layari http://swbina.blogspot.com untuk gambar2 projek terkini...


swbina

30-06-2014, 03:29 PM

Kami adalah kontraktor binaan rumah dan pengubahsuaian rumah yang bertauliah untuk membina rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment, kondo, kedai, ofis dan kilang. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Rawang, Gombak, P.J, Subang, Damansara, Shah Alam, Puncak Alam, Sg. Buloh, Klang dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut. Sila hubungi Putra 012-4004911 utk mendapatkan quotation.

Sila layari http://swbina.blogspot.com untuk gambar2 projek terkini...

BUMP!! :)cgrock:)cgrock:)cgrock


swbina

07-07-2014, 01:31 PM

Kami adalah kontraktor binaan rumah dan pengubahsuaian rumah yang bertauliah untuk membina rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment, kondo, kedai, ofis dan kilang. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Rawang, Gombak, P.J, Subang, Damansara, Shah Alam, Puncak Alam, Sg. Buloh, Klang dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut. Sila hubungi Putra 012-4004911 utk mendapatkan quotation.

Sila layari http://swbina.blogspot.com untuk gambar2 projek terkini...


swbina

17-07-2014, 04:52 PM

berapa harga renovate per kaki

rm100 ke 150.


swbina

20-07-2014, 04:45 PM

Kami adalah kontraktor binaan rumah dan pengubahsuaian rumah yang bertauliah untuk membina rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment, kondo, kedai, ofis dan kilang. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Rawang, Gombak, P.J, Subang, Damansara, Shah Alam, Puncak Alam, Sg. Buloh, Klang dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut. Sila hubungi Putra 012-4004911 utk mendapatkan quotation.

Sila layari http://swbina.blogspot.com untuk gambar2 projek terkini...

:)cgrock:)cgrock:)cgrock


swbina

10-08-2014, 04:30 PM

Kami adalah kontraktor binaan rumah dan pengubahsuaian rumah yang bertauliah untuk membina rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment, kondo, kedai, ofis dan kilang. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Rawang, Gombak, P.J, Subang, Damansara, Shah Alam, Puncak Alam, Sg. Buloh, Klang dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut. Sila hubungi Putra 012-4004911 utk mendapatkan quotation.

Sila layari http://swbina.blogspot.com untuk gambar2 projek terkini...


zulyanaa

11-08-2014, 01:43 PM

salam..

kalau nak tukar tingkap rumah(dari tingkap nako ke tingkap cermin),berapa anggaran kos ye untuk sebiji rumah...dan grill sekali


swbina

15-08-2014, 11:40 PM

salam..

kalau nak tukar tingkap rumah(dari tingkap nako ke tingkap cermin),berapa anggaran kos ye untuk sebiji rumah...dan grill sekali

Wasalam..

Kena bagitahu berapa banyak tingkap dan grill serta ukurannya. Baru boleh kirakan kos. Sila email ke swbina10@gmail.com


md_shukry

21-08-2014, 11:22 AM

salam tt,
projek bina rumah banglo stat dari kosong tt ambik tak..area sungai tua selayang. yg ada skrg ni contoh design utk plan rumah shja..kelulusan sume tu belum ada lg..

Detail:
luas tanah 100x60sqft
rumah 80x40
2 tingkat (tinggi siling standard)
Dinding jenis berombak(bukan jenis rata, deisgn terkini)

boleh email ke mr_shukry@yahoo.com utk quote tt..


danzaimar

21-08-2014, 01:55 PM

salam saya nk mintak pasang plaster ceiling n kitchen cabinet boleh??



swbina

21-08-2014, 02:24 PM

salam tt,
projek bina rumah banglo stat dari kosong tt ambik tak..area sungai tua selayang. yg ada skrg ni contoh design utk plan rumah shja..kelulusan sume tu belum ada lg..

Detail:
luas tanah 100x60sqft
rumah 80x40
2 tingkat (tinggi siling standard)
Dinding jenis berombak(bukan jenis rata, deisgn terkini)

boleh email ke mr_shukry@yahoo.com utk quote tt..

OK. Tuan. Nanti saya email quotation dan segala urusan yang berkaitan.


swbina

21-08-2014, 02:26 PM

salam saya nk mintak pasang plaster ceiling n kitchen cabinet boleh??

Boleh.. area mana tu? Minta emailkan pelan rumah ke swbina10@gmail.com untuk pihak kami berikan quotation.


ThatSickPoet

21-08-2014, 03:35 PM

Boleh emailkan quotation tak? tanah 5000sqft, rumah saiz 1800sqft. Info lebih kat bawah ni..

http://www.theplancollection.com/Upload/Designers/142/1023/1800floorplan_600.jpg

http://www.theplancollection.com/Upload/Designers/142/1023/1800front_517.jpg


swbina

21-08-2014, 04:24 PM

Boleh emailkan quotation tak? tanah 5000sqft, rumah saiz 1800sqft. Info lebih kat bawah ni..

http://www.theplancollection.com/Upload/Designers/142/1023/1800floorplan_600.jpg

http://www.theplancollection.com/Upload/Designers/142/1023/1800front_517.jpg

Ok boleh.. minta email tuan..


akupnyasuka

21-08-2014, 04:37 PM

salam tt..

sy nk renovate apartment sy.sy nk buat plaster ceiling (biasa je xde l shape ke box ke), tiles untuk 3 bilik, cat sluruh rumah, tkr tingkap kt dapur ng hack dinding bhagian dapur..kluasan rumah anggaran 890sqf..brapa anggaran kos yg sy kna sediakan tt..


ThatSickPoet

21-08-2014, 04:42 PM

Ok boleh.. minta email tuan..

thatsickpoet [at] yahoo.com


swbina

22-08-2014, 03:49 PM

salam tt..

sy nk renovate apartment sy.sy nk buat plaster ceiling (biasa je xde l shape ke box ke), tiles untuk 3 bilik, cat sluruh rumah, tkr tingkap kt dapur ng hack dinding bhagian dapur..kluasan rumah anggaran 890sqf..brapa anggaran kos yg sy kna sediakan tt..

Kos anggaran sahaja pasal tiada pelan layout rumah.

Plaster siling - RM3700 (seluruh rumah)
TIle 3 bilik - RM8000
Cat rumah internal - RM3000
Tukar tingkap dapur - RM750
Pecah dinding dapur - RM500

Sila emailkan layout plan rumah dan lokasinya untuk harga sebenar.


akupnyasuka

26-08-2014, 10:22 AM

mahal jugak eh tile untuk bilik smpai RM 8,000..apartment di taman kosas ampang..layout plan rumah blum ada lg tt.nti bila dh ada, sy emialkn..tq for quotation tt..


swbina

27-08-2014, 09:49 AM

mahal jugak eh tile untuk bilik smpai RM 8,000..apartment di taman kosas ampang..layout plan rumah blum ada lg tt.nti bila dh ada, sy emialkn..tq for quotation tt..

Tuan, ni harga anggaran sahaja. Nak yg sebenar kena tahu luas sebenar bilik2 tu atau bagi layout pelan dan ukurannya sekali..
Jgn risau harga memang berpatutan..
:)cgrock


bro.. pm the best price tuk PS macam nie..

Living L box + Dining (sama mcm PS dlm pic) + Kitchen (plaster je)

Pelan rumah dibawah..


swbina

29-08-2014, 07:07 AM

bro.. pm the best price tuk PS macam nie..

Living L box + Dining (sama mcm PS dlm pic) + Kitchen (plaster je)

Pelan rumah dibawah..

OK boleh.. minta email senang sy bagi quotation yang proper..


wak man

29-08-2014, 08:27 AM

Gambo2 yang da buat mana tuan!!!!


OK boleh.. minta email senang sy bagi quotation yang proper..

email: shah_azmi@live.com


swbina

29-08-2014, 02:41 PM

Gambo2 yang da buat mana tuan!!!!

Gambar2 boleh tgk dalam blog http://swbina.blogspot.com
Klik je apa susah..


swbina

03-09-2014, 10:33 PM

Kami adalah kontraktor binaan rumah dan pengubahsuaian rumah yang bertauliah untuk membina rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment, kondo, kedai, ofis dan kilang. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Rawang, Gombak, P.J, Subang, Damansara, Shah Alam, Puncak Alam, Sg. Buloh, Klang dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut. Sila hubungi Putra 012-4004911 utk mendapatkan quotation.

Sila layari http://www.swbina.com untuk gambar2 projek terkini...


swbina

07-09-2014, 07:55 PM

Kami adalah kontraktor binaan rumah dan pengubahsuaian rumah yang bertauliah untuk membina rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment, kondo, kedai, ofis dan kilang. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Rawang, Gombak, P.J, Subang, Damansara, Shah Alam, Puncak Alam, Sg. Buloh, Klang dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut. Sila hubungi Putra 012-4004911 utk mendapatkan quotation.

Sila layari http://www.swbina.com untuk gambar2 projek terkini...

BUMP untuk hari ini... :)cgrock


swbina

12-09-2014, 06:35 AM

Sila layari website kami untuk gambar-gambar projek yang telah disiapkan http://www.swbina.com
:)cgrock:)cgrock:)cgrock


bdkkg

14-09-2014, 08:44 PM

salam....kitchen cabinet ada buat x?


ibnuqadir

16-09-2014, 12:25 AM

TT mintak quatation kalau nak buat

1. grill butterfly wright iron

2. tembok

3. extend balcony


ibnuqadir

16-09-2014, 12:45 AM

TT mintak quatation kalau nak buat

1. grill butterfly wright iron

2. tembok

3. extend balcony


swbina

19-09-2014, 06:03 AM

salam....kitchen cabinet ada buat x?

Wasalam.. buat jugak. rumah area mana? emailkan detail ke swbina10@gmail.com


swbina

19-09-2014, 06:05 AM

TT mintak quatation kalau nak buat

1. grill butterfly wright iron

2. tembok

3. extend balcony

Minta emailkan detail ke swbina10@gmail.com
Kalau ada pelan renovation lagi bagus.. senang nak bagi quotation.


kueng01

19-09-2014, 05:25 PM

Parking jap..


swbina

25-09-2014, 10:22 PM

Kami adalah kontraktor binaan rumah dan pengubahsuaian rumah yang bertauliah untuk membina rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment, kondo, kedai, ofis dan kilang. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Rawang, Gombak, P.J, Subang, Damansara, Shah Alam, Puncak Alam, Sg. Buloh, Klang dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut. Sila hubungi Putra 012-4004911 utk mendapatkan quotation.

Sila layari http://www.swbina.com untuk gambar2 projek terkini...


swbina

23-10-2014, 09:57 PM

Kami adalah kontraktor binaan rumah dan pengubahsuaian rumah yang bertauliah untuk membina rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment, kondo, kedai, ofis dan kilang. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Rawang, Gombak, P.J, Subang, Damansara, Shah Alam, Puncak Alam, Sg. Buloh, Klang dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut. Sila hubungi Putra 012-4004911 utk mendapatkan quotation.

Sila layari http://www.swbina.com untuk gambar2 projek terkini...

BUMP untuk hari ini... Sibuk sikit skrg tu yang lama tak update.. :)cgrock


ibnuqadir

24-10-2014, 03:03 AM

bro..klu rumah baru agak2 ape yg penting selain kitchen kabinet and tembok?

and suggest bajet brp?


swbina

30-10-2014, 10:04 PM

bro..klu rumah baru agak2 ape yg penting selain kitchen kabinet and tembok?

and suggest bajet brp?

Rumah baru pasang grill, tabletop, tiling.. baget? 15k ada kot.


mamaimran

31-10-2014, 07:32 PM

salam tt,
sy nk tanyer kos nak buat wet kitchen 6'x11', nk tukar sliding door 3 panel jadikan pintu kayu 2 daun pintu tp kiri kanan letak glass mirror tu kn (betoi ker) n then plaster siling + downlight utk ruang tamu, ruang mkn n dry kitchen. pm sy kos yer. penah pm dulu tp tt x balas :((

tq


swbina

03-11-2014, 09:21 PM

salam tt,
sy nk tanyer kos nak buat wet kitchen 6'x11', nk tukar sliding door 3 panel jadikan pintu kayu 2 daun pintu tp kiri kanan letak glass mirror tu kn (betoi ker) n then plaster siling + downlight utk ruang tamu, ruang mkn n dry kitchen. pm sy kos yer. penah pm dulu tp tt x balas :((

tq

Dah terima email dari tuan. nanti kami berikan quotation nya..
:)cgrock


md_shukry

10-11-2014, 11:36 AM

Salam tt,
Nk tnya kos pasg tiles kt area salak tinggi sepang brape harga nya sekaki, atau mcmana kiraannya. Barang sy beli sndiri. Luar rumah 20x65, nk buat 2 bilik atas yg blkg, ruang tgh dgn tangga..bole pm detail tak..


enborhan

12-11-2014, 11:25 AM

kalau bina guna loan gov ad buat tak tt?


swbina

20-11-2014, 09:15 PM

kalau bina guna loan gov ad buat tak tt?

Boleh buat ja tapi harga tinggi sikit pasal paymentnya lambat. Tak banyak kontraktor yang nak ambil..
Yang penting kelulusan majlis dah ada baru leh kami bagi quotation.


swbina

27-11-2014, 10:11 PM

Kami adalah kontraktor binaan rumah dan pengubahsuaian rumah yang berdaftar dengan CIDB untuk membina rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment, kondo, kedai, ofis dan kilang. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Rawang, Gombak, P.J, Subang, Damansara, Shah Alam, Puncak Alam, Sg. Buloh, Klang dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut. Sila hubungi Putra 012-4004911 atau emailkan pelan renovation ke swbina10@gmail.com utk mendapatkan quotation.

Sila layari http://www.swbina.com untuk gambar2 projek terkini...


dah call ts..memang terbaik..siap ajar pilih quliaty perabot mane yg elok.. tp dia bz lak sampai February..huuh


swbina

16-12-2014, 04:13 PM

BUMP..
Sila hubungi pihak kami SW Bina untuk kerja membina banglo idaman dan reno rumah. Call Putra 012-4004911 atau Zul 017-4853445 untuk perbincangan lanjut...
:)cgrock:)cgrock


akunyet

16-12-2014, 05:00 PM

tt.. boleh bagi harga untuk

awning 6 x 18 (nak pasang belakang dapur rumah teres)
pagar chainlink (taktahu le betul ke tak ejaan ni) bersama gate.

pastu untuk perpaipan:- nak lajukan air dalam bilik air masterbedroom, slow bebeno.


bell&ross

16-12-2014, 05:08 PM

Tt,kalau buat bumbung rumah konkrit Kira macam mana.?..sekaki berapa?..tq


swbina

17-12-2014, 02:31 PM

tt.. boleh bagi harga untuk

awning 6 x 18 (nak pasang belakang dapur rumah teres)
pagar chainlink (taktahu le betul ke tak ejaan ni) bersama gate.

pastu untuk perpaipan:- nak lajukan air dalam bilik air masterbedroom, slow bebeno.

Sila emailkan layout/pelan rumah ke swbina10@gmail.com
Nanti kami bagi quotation.


swbina

17-12-2014, 02:33 PM

Tt,kalau buat bumbung rumah konkrit Kira macam mana.?..sekaki berapa?..tq

Kena tgk keadaan. Kalau nak future extension 2 tgkt harga lain. Tuan nak extend rumah ke atau nak tukar bumbung genting ke bumbung konkrit..


hurairah01

22-12-2014, 09:44 AM

tt, berminat ni.

Ada wat monthly installment tak? Plan nak wat gril depan belakang ngn cabinet dapur.


swbina

01-01-2015, 11:54 PM

tt, berminat ni.

Ada wat monthly installment tak? Plan nak wat gril depan belakang ngn cabinet dapur.

Monthly installment kena buat ngan bank tuan. Cuba ambil personal loan ke renovation loan.. Rumah area mana? apa2 email je ke swbina10@gmail.com


mistamalique

06-01-2015, 05:12 PM

nak tanya, kalau material batu merah berapa RM sekaki persegi? kalau batu simen brapa pula?


swbina

12-01-2015, 12:23 AM

nak tanya, kalau material batu merah berapa RM sekaki persegi? kalau batu simen brapa pula?

Check PM. Apa2 boleh email ke swbina10@gmail.com


swbina

18-01-2015, 12:56 PM

Kami adalah kontraktor binaan rumah dan pengubahsuaian rumah yang berdaftar dengan CIDB untuk membina rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment, kondo, kedai, ofis dan kilang. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Rawang, Gombak, P.J, Subang, Damansara, Shah Alam, Puncak Alam, Sg. Buloh, Klang dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut. Sila hubungi Putra 012-4004911 atau emailkan pelan renovation ke swbina10@gmail.com utk mendapatkan quotation.

Sila layari http://www.swbina.com untuk gambar2 projek terkini...


House Renovation Contractor / Kontraktor Ubahsuai Rumah
House Renovation Contractor / Kontraktor Ubahsuai Rumah RUMAH KU SYURGA KU!! Blog Archive 2014 (1)

renovate-ubahsuai.com Ubahsuai Rumah | Renovation | Design ...
Renovate-ubahsuai.com Social Media and Website Analysis. Ubahsuai Rumah | Renovation | Design Rumah | Kontraktor Bina Rumah. WEB SEARCH | KEYWORD

forex blog | | Page 4510
Kontraktor Binaan berdaftar CariGold Forum. October 21, Mencari pelukis pelan kontraktor (ubahsuai rumah 2, Saya mengubahsuai rumah 2 tingkat

Kontraktor Binaan Nexus Synergy ONE STOP House Renovation ...
Kontraktor Binaan Nexus Synergy ONE STOP House Renovation Works, Petaling Jaya, Untuk sebarang pertanyaan tentang renovation rumah atau pun bina baru

MAMA KEMBAR 3: Crita Rumah: Kami Dah Terkena...
Mama Kembar 3 Hi! I'm Nani a.k.a. Mama Kita kena pantau keje kontraktor nie. Macam rumah mak saya nie Blog Archive 2015 (16)

Kontraktor Pembinaan Archives - Page 3 of 4 - Oniklan.com ...
Daftar Sekarang!

"YOUR BUDGET RENOVATION STORE"
Projek ubahsuai porch kereta rumah teres 2 tingkat. BEFORE. AFTER. 3. VARIOUS GRILL WORKS Blog Archive 2010 (4)

UBAHSUAI RUMAH KAJANG, SELANGOR. - Iklan Malaysia
kajang, selangor. kami memberi servis kami memberi servis ubahsuai rumah mengikuti citarasa dan harga yang berpatutan. juga memberi khidmat ubahsuai halaman rumah

archive-id.com: samitra.co.id - Samitra Gantari Prawara ...
Office Renovation | Kontraktor, Desain Mewujudkan Desain Rumah Impian Dengan Cara Yang Paling HEALTHCARE Start Prev 1 2 3 4 Next End Page 1 of 4

Kontraktor Binaan Sg kapar Indah: Contoh Quotation
Sesetengah projek 30% lebih murah berbanding kontraktor besar yg mempunyai ramai pekerja Kontraktor Binaan Bumiputra, Ubahsuai rumah Blog Archive

Previous
Next Post »

6 comments

Click here for comments
Mawi Zura
admin
November 20, 2015 at 12:20 PM ×

Saya pulak pakai kontraktor indon gak tapi dia ada ic lah....keturunan je...kerja OK kemas saya suka hasilnya...memang recommend habislah...harga pon OK SANGAT...lagipon ada warranty tu yg saya suka...kalau nak boleh call atau whatsapp dia sendiri... Nama dia mawi 0107764257

Reply
avatar
bdi mind
admin
December 5, 2015 at 7:06 AM ×

♣   LOOKING FOR   SUB CONTRACTOR ?    ♣

                     MURAH  !   MURAH  !!   MURAH  !!!

Buang/pasang tiles,dinding,ikat batu,plaster,partion,plaster celing,pagar, tukang cat, marble polish, table top, plumbing, roof leaking,wiring,aircond service, pindah barang2, potong pokok/rumput,landscape, buang sampah, kerja tanah,cleaning house/office area,cuci menhol/kolam/tangki air/lowangkan, container load/unload, kerja part time/full time. permanent/temporary pekerja supply. any time any work plz contract--- 
H/P : 016 6852 670   MD. MOIN
email:  bdimind@gmail.com
whatapp: 0123079645
(good year, court 10, usj 15, subang jaya)....tq

(NB: SERVICE  INSIDE SELANGOR MALAYSIA ONLY)

Reply
avatar
bdi mind
admin
December 5, 2015 at 7:07 AM ×

♣   LOOKING FOR   SUB CONTRACTOR ?    ♣

                     MURAH  !   MURAH  !!   MURAH  !!!

Buang/pasang tiles,dinding,ikat batu,plaster,partion,plaster celing,pagar, tukang cat, marble polish, table top, plumbing, roof leaking,wiring,aircond service, pindah barang2, potong pokok/rumput,landscape, buang sampah, kerja tanah,cleaning house/office area,cuci menhol/kolam/tangki air/lowangkan, container load/unload, kerja part time/full time. permanent/temporary pekerja supply. any time any work plz contract--- 
H/P : 016 6852 670   MD. MOIN
email:  bdimind@gmail.com
whatapp: 0123079645
(good year, court 10, usj 15, subang jaya)....tq

(NB: SERVICE  INSIDE SELANGOR MALAYSIA ONLY)

Reply
avatar
Zainal
admin
April 8, 2016 at 9:20 AM ×

Salam... saya baru pas reno rumah saya... area paya rumput melaka... rumah semi d single storey.. 30x48 build up... 40x85 total keluasan... besar la gak.. banyak cermin plak tu :)
Nak share pengalaman.. scope reno : cornice utk ruang tamu n dry kitchen, kitchen cabinet plus tall unit utk dry kitchen (agak luas), table top for wet kitchen, wiring plus installation termasuk auto gate wiring & door bell, tv panel, tv hanging kabinet, grill utk satu rumah, tambah tembok batu kat wet kitchen plus pintu besi... saya survey 5 contractors... quotation average rm40k.. but finally saya jumpa ah keong... quotation dia cuma rm27k... rumah saya dh 80% complete.. keje kemas... contractor dia pun sume jenis tua2 n experience... ramai gak teman ofis saya dh start mintak quotation dari dia... rasa nak share cuz price dia sgt bagus plus keje pun kualiti... dia cover area melaka seremban hingga ke kl... bley minta quotation for free n compare dgn kontraktor lain... manela tau bley save $$$ :)
if nak more detail, bley pm saya... 0165444303...saya bley share skali pix umah saya :)

Reply
avatar
Zainal
admin
April 8, 2016 at 9:21 AM ×

Salam... saya baru pas reno rumah saya... area paya rumput melaka... rumah semi d single storey.. 30x48 build up... 40x85 total keluasan... besar la gak.. banyak cermin plak tu :)
Nak share pengalaman.. scope reno : cornice utk ruang tamu n dry kitchen, kitchen cabinet plus tall unit utk dry kitchen (agak luas), table top for wet kitchen, wiring plus installation termasuk auto gate wiring & door bell, tv panel, tv hanging kabinet, grill utk satu rumah, tambah tembok batu kat wet kitchen plus pintu besi... saya survey 5 contractors... quotation average rm40k.. but finally saya jumpa ah keong... quotation dia cuma rm27k... rumah saya dh 80% complete.. keje kemas... contractor dia pun sume jenis tua2 n experience... ramai gak teman ofis saya dh start mintak quotation dari dia... rasa nak share cuz price dia sgt bagus plus keje pun kualiti... dia cover area melaka seremban hingga ke kl... bley minta quotation for free n compare dgn kontraktor lain... manela tau bley save $$$ :)
if nak more detail, bley pm saya... 0165444303...saya bley share skali pix umah saya :)

Reply
avatar
May 10, 2017 at 12:09 AM ×

Salam. Blh tahu anggaran cost ubahsuai bumbung atap genting 20x60. Rumah di sek20.
Jenis lowcost design lama bumbung rendah n panas.

Reply
avatar